Prisinläsning artikelregister

Första avsnittet  Föregående avsnitt  Nästa avsnitt   Skriv ut avsnittet

Prisinläsning artikelregister

 

Kort om SBF2

 

SBF2 är en standard för prislistor som är framtagen av Sveriges Bildelsgrossisters Förening. Om din leverantör tillhandahåller en prisfil i detta format går de att läsa in enligt nedanstående beskrivning till INFOFLEX FORDON.

 

Är prislistan i ett annat prisfilsformat kan Infoflex Support i de flesta fall konvertera filen. Skicka in din prisfil till support@infoflex.se så återkommer vi med prisuppgift samt möjlighet till konvertering.

 

Hur läser man in en prisfil?

Klicka på bilden för att förstora

prisfilsinlasning_zoom40

 

Förberedelser av prisfil

 

Prisfiler som är konverterade och bearbetade av oss på Infoflex Support skickas i normala fall med nerladdningsbar länk per e-post.

 

För att få tillgång till filen klicka på den angivna länken som framgår i e-postmeddelandet som kommer från oss. Välj spara och lägg filen i en mapp på hårddisken t.ex. "C:\prisfiler\"

Kan se ut som länk nedan (notera att nedanstående länk endast är ett exempel).

 

- [http://ivlic.infoflex.se/pricefile/download?job=000&key=00a0d00000]

 

Det ställs en fråga om du vill ladda ner eller köra filen i fråga, klicka Ladda ner. Lägg filen i fråga på hårddisken på en sökväg som du enkelt kan hitta t.ex. "C:\prisfiler\"

 

Prisfilen är nu i packat ZIP-format (komprimerad) för att vara smidigare att hanteras vid nerladdning. Filen måste packas upp så att den är i ursprungligt format för att den ska gå att läsa in i INFOFLEX FORDON. Filen ska då heta .asc i stället för .zip

 

Enklaste sättet att packa upp en packad ZIP-fil med t.ex. Windows VISTA är att högerklicka på filen och välj "Extrahera alla..." och sedan "Extrahera i den angivna sökvägen". Om du har andra ZIP- hanteringsprogram installerade som t.ex. Winzip följ anvisning från aktuellt program hur man packar upp en ZIP-fil.

 

Inläsning i INFOFLEX FORDON av prisfil

 

Nu är det dags att läsa in filen i INFOFLEX FORDON. Öppna prisinläsningen genom

 

Arkiv -> Prishantering -> Prisinläsning artikelregister

 

Börja med att välja leverantör genom att klicka på förstoringsglaset till leverantörsrutan.

 

Varning! Kontrollera noga att du väljer rätt leverantör. Om du väljer en annan leverantör än förra gången prislistan lästes in kommer du att få in artiklarna dubbelt med en massa extra arbete som följd!!

 

Klicka nu på knappen Välj /hämta prisfil. Välj nu ASC filen som du tidigare packade upp från aktuell sökväg.

 

Klicka nu på knappen Testprisinläsning och sedan klicka på ja-knappen att du vill att priserna ska uppdateras. När testinläsningen är klar klicka då på OK och sedan på Testresultats-fliken.

 

Klicka på bilden för att förstora

prisfilsinlasning2_zoom40

 

Granska och kontrollera att informationen är riktig, läs inte in listan om du misstänker att den innehåller fel. Gå till prisinläsningsfliken och klicka sedan på Starta Prisuppdatering-knappen. Klicka på ja-knappen att priserna ska uppdateras. Nu läses prisfilsregistret in skarpt vilket kan ta olika lång tid så se till att göra detta på en dator som inte behöver användas under tiden för inläsningen. När inläsningen är klar kommer ett meddelande om detta.

 

Om andra priser ska gälla än standard som är i prisfilen så se under avsnitt rabattmatris samt Definition inläsning innan du läser in prisfilen, eller Uppdatering av priser i paketregistret om du vill korrigera priserna i efterhand.

 

Läs mer

Läs mer om Prisinläsning artikelregister i avsnitt:

Rabattmatris

Definition inläsning