ABH Bildelar AB (Autoexperten i Märsta)

Autoexperten i Märsta, norr om Stockholm, säljer bilreservdelar, biltillbehör och bilvårdsprodukter till huvudsakligen bilverkstäder och andra professionella användare. För de privatpersoner som vill vårda sin bil erbjuder man även en konsumentbutik med branschkunnig personal. Verksamheten startade 1982 och företaget har fyra anställda.

Personalen är mån om att alltid ha tid med sina kunder och erbjuda råd och tips men med många kunder i butiken kan det ibland bli stressigt. Man började titta på lösningar som skulle förenkla och underlätta arbetet i butiken. Snabbt stod det klart att kassahanteringen med manuell inmatning tog mycket tid i anspråk, och dessutom fanns alltid risken att det i en stressig situation blev felslag. Fel som kostade pengar men som även i sin tur tog ytterligare tid för att korrigera.

Beslut togs att den manuella kassahanteringen skulle ersättas och lösningen blev att komplettera företagets befintliga INFOFLEX GROSSIST-affärssystem med Infoflex Datas lösning för integrerad korthantering och tillhörande terminal.

– Detta var precis vad vi behövde, enklare hantering i kassan och det blir inga felslag med en terminal. Denna lösning gör verkligen jobbet, säger Martin Nyquist, Platschef på Autoexperten i Märsta.

Martin beskriver hur enkel lösningen för korthantering kunde integreras i det befintliga affärssystemet med dess många olika tilläggstjänster och kopplingar till andra system. Detta var en av de avgörande faktorerna vid valet av lösning.

– Vi behövde verkligen frigöra mer tid i butiken men införandet av denna lösning fick absolut inte störa vår verksamhet och måste vara absolut driftsäker, fortsätter Martin. – Och vi är väldigt nöjda med såväl implementationen som funktionaliteten och driftssäkerheten.

Affärssystemet har externa kopplingar till Autoexpertens e-handel, något som enligt Martin fungerar väldigt bra. Och vad det gäller supporten på Infoflex Data är han rakt på sak – Det fungerar bra, hjälpen vi får är rätt och korrekt och löser våra behov.

– Jag skulle absolut rekommendera INFOFLEX GROSSIST med integrerad lösning för kortbetalning. Det ger oss mer tid med våra kunder och vi undviker felslag i kassan. Våra kunder tjänar på det och vi tjänar på det, avslutar Martin.

Fördelar med Infoflex Data Integrerad Kortbetalning

  • Snabbare betalningsflöde i kassan
  • 100 % matchning mellan köp- och betalbelopp
  • Korrekt fördelning mellan blandade betalningssätt
  • Stöd för två kreditkort i samma betalning
  • Enkel avstämning mot bokföring, dagsavslut och inlösenföretag
  • Kassadifferenser kan undvikas
  • Enklare hantering av returer respektive krediteringar

Några produkter kopplade till artikeln
Autoexperten

”Vi har ofta många kunder i butiken och det kan bli stressigt. INFOFLEX GROSSIST med integrerad kortbetalning ger oss mer tid med våra kunder.”

INFOFLEX GROSSIST

INFOFLEX HANDDATORINVENTERING

SMS

Integrerad lösning för kortbetalningar

Koppling till Autoexpertens e-handelslösning (UEH koppling)

Verksamheten startade 1982.

Totalt 4 anställda.

Butik för professionella kunder och konsumenter.

Vill du bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.