Fullserviceanläggning – Åkessons bil i Götene

Åkessons bil i Götene är en fullserviceanläggning där du kan utföra allt på din bil. Hos Åkessons bil säljer man och servar märken som Dodge, Mazda, Honda, Opel, Chatenet och Ram.

Året var 1997 då ägarna Christer och Jerry lade grunden för verksamheten, på den tiden för lite mer än 20 år sedan importerade kompanjonerna bilar och sålde i Sverige. Redan då började de skapa ett kontaktnät som lever än idag. Sedan starten 1997 har företaget förädlats och idag är de ca 30 anställda. På Åkessons bil i Götene har man använt INFOFLEX FORDON sedan 2010 och vi på Infoflex Data har fått möjligheten att vara med på en resa tillsammans med Åkessons Bil.

I början på 2020 utvecklades samarbetet ytterligare och vi fick då leverera INFOFLEX FORDON i molnet till Åkessons Bil. Detta är en tjänst som vi tillhandahåller åt våra kunder där Infoflex tar ett helhetsansvar vad gäller leverans av server och drift. Nu har Åkessons Bil använt INFOFLEX FORDON i molnet några månader så vi passade på att intervjua Henrik som är ansvarig för försäljning av Opel och transportbilar om hur den första tiden har varit…

Äkessons Bil i Götene

Hur var igångsättningen av INFOFLEX FORDON i molnet?

– Den var överraskande smärtfri, man är någonstans alltid förberedd på att något kan vara galet men i det här fallet gick allt väldigt bra. Säkert till viss del för att vi och Infoflex hade vidtagit åtgärder för att testa av tekniken noga innan vi gick över skarpt så vi såg att alla moduler och kopplingar fungerade.

Hur har det gått för personalen att komma in i den nya tekniken med molntjänst?

– Vi använder oss av remoteappar, man kan säga att det är som en app till telefonen. För användaren så ser det ut precis som innan flytten till molntjänsten, skillnaden är bara att man använder programmet och kopplingarna via molnet. Alternativet hade varit att använda sig av fjärrskrivbord men jag tycker att apparna är lätta att förstå sig på för alla. Hos oss har det inte varit några problem att förstå sig på tekniken och börja använda tjänsten, vi var samtidigt väl förberedda.

Nu när ni använder en molntjänst finns också möjligheten till distansarbete, är det något som ni nyttjar?

– Nej, vi arbetar normalt sett inte hemifrån, men vi vet självklart om möjligheten och framöver kommer vi eventuellt titta på användningsområdet och se ifall vi kan dra nytta av det.

Äkessons Bil i Götene

Vad är det bästa med INFOFLEX FORDON i molnet?

– Det känns stabilt och säkert, det ingår backup på servern i molnet vilket är en faktor som gör att man känner sig extra trygg. Sedan är det just det där med att vi slipper lagerhålla med egen hårdvara och dyra inköp av dem, nu köper vi den här tjänsten och då sköts underhåll och uppdateringar av Infoflex. Jag kan sluta oroa mig för att våran egen IT ska strula nu när det istället sköts av Infoflex.

En till fördel som vi uppskattar är skalbarheten, du kan anpassa och mappa molntjänsten efter verksamheten, vilket gör att du kan ställa om efter hur verksamheten utvecklas.

Några produkter kopplade till artikeln

“En fördel som vi uppskattar med molntjänsten är skalbarheten, du kan anpassa och mappa den efter verksamheten, vilket gör att du kan ställa om efter hur verksamheten utvecklas.”

Åkessons bil i Götene är en fullserviceanläggning där du kan utföra allt på din bil. Hos Åkessons bil säljer man och servar märken som Dodge, Mazda, Honda, Opel, Chatenet och Ram.

Vill du också bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.