Verkstaden med kundnyttan i fokus

Det första man ser när man närmar sig det lilla samhället Slutarp är en stor Mekonomen pylon, sedan en tjusig byggnad målad i svarta och gula färger.

Jörgen har i olika former arbetat på verkstaden i ca 35 år och driver idag verkstaden i Mekonomen Bilverkstad konceptet.

Verkstaden startade en gång i tiden med Jörgens far och en kollega då med försäljning av John Deere traktorer, senare köpte, lagade och sålde man bilar.

Verkstaden blev auktoriserad Renault fram till att Volvo tog över varumärket. Efter detta blev man en del av koncernen Philipson med varumärken som Mercedes och Nissan.

Slutarps Bil & Motor har använt INFOFLEX FORDON i många år men valde att gå över till PBS, programmet uppfyllde dock inte förväntningarna och de valde att återvända till INFOFLEX, ett beslut som Jörgen är mycket nöjd över.

Man välkomnas i en trevlig kundmottagning och man kan se in i verkstaden som är stor, luftig och det är rent och snyggt.

I verkstaden arbetar ytterligare 2 mekaniker Leonard, Kim och en praktikant, Leonard går in i företaget som delägare under juni månad.

Verkstaden använder INFOFLEX FORDON och kör integration mot Mekonomens katalog Mekocat, Jörgen tycker att denna koppling fungerar bra och sparar en massa tid då antalet offertförfrågningar stadigt ökar.

Jörgen uppskattar det enkla flödet som finns i Infoflex, från offert till orderhantering för att sedan planera ut jobben i INFOFLEX TIDPLAN och beställa delar, delarna beställer vi enkelt via Infoflex integration mot Mekonomen, berättar Jörgen.

En annan funktion som Jörgen valt till INFOFLEX FORDON är integrationen mot Fortnox, detta för att bli så effektiva som möjligt och lägga fokus på arbetet i verkstaden.

Jörgen berättar också att han har en bra rutin för Fleet i kopplingen mot Mekonomen.

I sitt däckhotell använder Slutarp Bil & Motor INFOFLEX DÄCKFÖRVARING, här nyttjar man hela flödet från bokning till leverans, Inför däcksäsong brukar Jörgen skapa underlag selekterade på mönsterdjup, detta underlaget använder han sedan för att ringa sina kunder i god tid innan däckbytet och ge en offert på nya däck.

Under åren har inte Slutarps Bil & Motor behövt kontakta Infoflex support så många gånger, men de gånger de har kontaktat supporten har de alltid fått ett svar och återkoppling.

Jörgen berättar att han vill att Slutarps Bil & Motor ska drivas vidare många år framöver, och att på sikt kunna gå i pension och se verksamheten leva vidare med samma engagemang som Jörgen själv driver verkstaden med idag.

Några produkter kopplade till artikeln
Mekonomen

“Jag tycker att INFOFLEX FORDONs koppling till Mekocat fungerar mycket bra. Supporten från Infoflex Data är också duktiga på att ge snabba relevanta svar.”

Jörgen Svensson har i olika former arbetat på verkstaden i ca 35 år och driver idag verkstaden i Mekonomen Bilverkstad konceptet.

Vill du också bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.