Kundcase Svefaktura

Allt fler går över till e-fakturor för att jobba smidigare och minska kostnader. Kunder i offentlig verksamhet och större företag ställer ofta krav på e-faktura i upphandlingar numera. Grossisten Laitis Bil och Industri konstaterar att med Svefaktura i INFOFLEX GROSSIST är det lätt att snabbt komma igång – till en låg kostnad.

– Det senaste året har vi skickat ut ca 4 000 fakturor som Svefaktura. Räknar vi in direkta kostnader som porto, kuvert och papper så är vi snabbt uppe i en besparing på i runda slängar 20 000 kr bara där – på ett år. Idag har vi ett tiotal kunder som använder lösningen. Det bara lirar på, kan man säga!

Effektivt arbetssätt

laiti-svefaktura-200pxLaitis är grossist och leverantör av bildelar och verktyg till industri och andra verksamheter. Från att ha varit ett litet företag har Laitis expanderat och har idag ca 240 miljoner i omsättning och en stark marknadsandel i regionen. Sedan flera år tillbaka använder Laitis affärssystemet INFOFLEX GROSSIST och idag kan Mattias Häggström konstatera att systemet har många lösningar som bidrar till ett effektivt arbetssätt.

Startskottet för Svefaktura gick för några år sedan och började med att Laitis ville få in ett anbud hos en kommun.

– I deras upphandlingsförfrågan var e-faktura ett krav, det är ju mer regel än undantag i offentliga upphandlingar numera. Då bestämde vi oss för att sätta igång. Kostnaden är så försvinnande liten i förhållande till försäljningsvolymen till kommunen, instegskostnaden har vi räknat hem för länge sen och vi har många nöjda kunder

Med Svefaktura skickar Laitis en digital faktura via Inexchange. De fakturerar som vanligt i INFOFLEX GROSSIST och så kan kunden ta emot fakturan direkt i sitt eget affärssystem. Ingen manuell hantering behövs däremellan.

Bra för miljön

Mattias Häggström påpekar att hela affärsvärlden vill få ner kostnaden för fakturahantering, eftersom det kräver manuell administration med registrering etc. Den tid som frigörs kan personalen istället använda för ett mer kvalificerat arbete.

– Fakturahantering är till stor del en kostnad som inte tillför något, och kan man halvera den så är det ju toppen. Samtidigt minskar vi förbrukningen av papper som är en ändlig resurs. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade på Laitis, så vi är måna om det.

Lätt att komma igång!
Så fungerar Svefaktura
  • Fakturan skickas direkt in till kundens eget system.
  • Mindre hantering och administration.
  • Kostnader för papper, porto och kuvert minskar.
Några produkter kopplade till artikeln

”Kostnaden är så försvinnande liten i förhållande till försäljningsvolymen!”

Vår affärsidé har utvecklats från att sälja bilbatteri och begagnade bildelar på 60-talet till idag då vi förser vi industrin, verkstäder, mackar och även privatkonsumenter med verktyg och reservdelar.

Vill du bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.