Vogel Autotjänst – sedan 1964 – Stockholms Porsche-specialist mitt i stan

Innanför den lilla porten på Kungstensgatan 48 har Vogel Autotjänst 700 m2 fördelat på två plan, ett för verkstad och lager, och ett med 16 stycken parkeringsplatser.

Vogel vill att det ska vara enkelt och kul att äga en bil. Med deras centrala läge i Stockholm servar de både kunder från kvarteret och passionerade Porscheägare från hela Sverige.

Verkstaden etablerades redan 1964 och nuvarande ägare Pål Jarness tog över 2015. Pål letade efter en redovisningsbyrå då han är civilekonom i grunden men hans stora intresse för Porsche fick honom på andra tankar.

Vi bokade ett möte med Pål Jarness för att lyssna på hans intressanta historia.

Pål Jarness på Vogel Autotjänst

Pål visar oss runt i lokalerna, på lyftarna hänger sportbilarna efter varandra, gamla som nya. Porsche utgör nämligen 85% av verksamhetens omsättning, de övriga procenten representeras av VAG-gruppen samt BMW.

Jobben som utförs i verkstaden är allt ifrån service till avancerade felsökningar och motorrenoveringar, med all kompetens och utrustning som finns i verkstaden så finns det inte många jobb på tidigare nämnde segment som Vogel Autotjänst inte klarar av.

Verkstaden driver Pål tillsammans med Walter, Jojje och Haydon – tre skickliga och erfarna mekaniker som verkligen brinner för bilar.

På bilden nedan ser vi Walter roa sig med en urplockad motor.

Vogel Autotjänst har många återkommande kunder och har med tiden utvecklat en nära relation med kunderna, precis så som vi vill ha det säger Pål. Det är den höga kompetensen inom ett specifikt segment och det geografiska läget som kunderna uppskattar när de besöker Stockholms centralaste Porscheverkstad.

Infoflex FORTNOX INTEGRATION

Ett naturligt steg för Pål var att vid ett tidigt skede intressera sig för framtagningen av Infoflex integration mot Fortnox ekonomisystem, med Påls gedigna erfarenhet fick vi relevant feedback och en perfekt pilotkund som kunde vara med i utformningen av Infoflex FORTNOX INTEGRATION.

Sedan september kör Vogel Autotjänst INFOFLEX FORDON med FORTNOX INTEGRATION.

-Tidsbesparingen är jättestor berättar Pål, du kapar i princip en funktion, vilket gör att fokus kan flyttas till kärnverksamheten och ekonomisk styrning. Tidigare bokförde vi varje faktura för sig och matchade alla inbetalningar manuellt. Nu går detta med automatik, vi behöver heller inte skriva ut kassajournaler eller fakturajournaler vilket också sparar oss tid.

En annan fördel är att alla verifikationer bokförs i realtid så nu kan jag även följa flödet dagligen om jag vill, detta ger en tydlig överblick över företagets ekonomi.

Några produkter kopplade till artikeln
Vogel Autotjänst Logo

“Tidsbesparingen är jättestor, du kapar i princip en funktion, vilket gör att fokus kan flyttas till kärnverksamheten och ekonomisk styrning.”

Vogel Autotjänst – Här servar de både kunder från kvarteret och passionerade Porscheägare från hela Sverige!

Vill du också bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.