Interkakel AB – det moderna keramikföretaget tar klivet upp i molnet

Interkakel AB är något så unikt som en grossist men även producent av kakel och klinker. Företaget bildades 1973 och har idag sex butiker i Mellansverige. Dessutom så erbjuds företagets produkter via ett nätverk av totalt 32 återförsäljare. Ett antal som växer stadigt.

Interkakel har en uttalad miljöprofil och samtliga företagets produkter har högsta miljöcertifiering (A-certifiering) i enlighet med kriterierna uppställda av SundaHus Miljödata.

Företaget har cirka 50 anställda. Anders Sjögren är marknadsansvarig men arbetar även en del med försäljningen.

–Vår slogan är ”Enkelhet i allt vi gör”. Vi använder INFOFLEX GROSSIST och när det var dags att se över vår lokala serverlösning så var valet att titta på en molnlösning ganska enkelt, berättar Anders.

–Att ha egna servrar lokalt på plats är en alltför sårbar och stelbent lösning. En molnlösning är både säkrare men även mer flexibelt. Något som är väldigt viktigt för oss då vi växer kraftigt. Och det bästa av allt var att driftsättningen gick otroligt smidigt, faktum är att allt var igång redan samma dag. Utan några avbrott i verksamheten, fortsätter Anders.

Knappt två månader efter att den nya molnlösningen driftsattes så blickar Interkakel redan framåt. Utvecklingen har påbörjats av en helt ny B2B e-handelslösning för återförsäljare som skall kopplas till INFOFLEX GROSSIST. Lösningen kommer att erbjuda återförsäljare runtom i landet helt nya möjligheter att för sina butiksbesökare presentera Interkakels egenproducerade ”Made by Interkakel” sortiment. Den nya lösningen planeras att lanseras under hösten 2017 och målsättningen är att öka antalet återförsäljare från dagens 32 till 80 i slutet av 2018.

–Med den nya lösningen kan våra återförsäljare välja den kontaktpunkt med oss som passar dem bäst, oavsett om det är telefon, e-post eller den internetbaserade e-handelslösningen. ”Enkelhet i allt vi gör” som sagt, säger Anders.

Anders är väldigt nöjd med samarbetet med Infoflex Data och kan rekommendera INFOFLEX GROSSIST i molnet.

–Står man i begrepp att uppgradera eller förändra den egna serverparken så är detta verkligen ett bra och intressant alternativ, avslutar Anders.

Några produkter kopplade till artikeln

”Att valet föll på INFOFLEX GROSSIST var ett enkelt beslut.”

INFOFLEX GROSSIST i molnet.

Utveckling av en e-handelslösning pågår som skall kopplas till INFOFLEX GROSSIST under hösten 2017.

Grossist och producent av kakel och klinker med miljön i fokus. Verksamheten startade 1973 och omfattar idag sex olika butiker i Mellansverige samt ett växande återförsäljarnät. Cirka 50 anställda.

Vill du bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.