Swebolt – mobil orderläggning

Swebolt effektiviserar med mobilorderläggning. De kör sedan tidigare affärssystemet INFOFLEX GROSSIST med ett 40-tal användare och en server i Sverige och en i Finland. Dessutom använder man det integererat i sin e-handel.

Bakgrund

Swebolt i Järfälla är en grossist inom fästelementbranschen. Företaget har fler än 30.000 artiklar i sitt sortiment och kunderna finns över hela landet. ref-swebolt-instrument

Ett koncept har utvecklats med att erbjuda kunderna kompletta sortiment med de produkter som behövs och Swebolt tar på sig att fylla på kundens lager. Detta arbete har traditionellt gjorts genom säljbesök med orderblock och penna som sedan manuellt matats in i INFOFLEX GROSSIST då säljaren kom tillbaka till kontoret. Det arbetet blev tidskrävande, hade flera felkällor och när man kände att man inte kunde ge kunderna maximal service tog man kontakt med Infoflex Data för att hitta en lösning.

Kundkommentar

“Vi använder systemet när vi är ute hos kund och även våra kunder använder det själva. Ett enkelt och snabbt gränssnitt där man direkt vid scanning får realtidsinformation om lagerstatus. Otroligt snabbt, lättanvänt och ordern överförs direkt till affärssystemet utan en enda administrativ knapptryckning. Det kan inte bli mera precist och rätt!”, säger Tomas Träskböle Lindh.

Om lösningen

Swebolt körde redan INFOFLEX GROSSIST och INFOFLEX e-handel och med den grunden har en lösning med mobil orderläggning tagits fram. ref-swebolt-lastbil

Lösningen bygger på en mobilanpassad e-handel där säljaren kan lägga order direkt ute på fältet genom en handdator som kopplas upp med 3G. Fördelarna med lösningen är att säljaren kan lägga order snabbt och effektivt och som direkt läses in i INFOFLEX GROSSIST.

Kunden får direkt ett e-postmeddelande med en bekräftelse på den lagda beställningen och orderläggaren kan åka vidare till nästa kund.

Lösningen hos kund:ref-swebolt-ask

  • INFOFLEX GROSSIST
  • INFOFLEX e-handel med mobilanpassad orderläggning
  • Streckkodsmärkta hyllor ute hos kunden
  • Handdator med 3G och inbyggd scanner

Några produkter kopplade till artikeln

INFOFLEX GROSSIST

INFOFLEX E-HANDEL

Swebolt med verksamhet Järfälla och Tranås samt i 2 orter i Finland är en grossist inom fästelementbranschen. Företaget tillhandahåller det mesta inom skruv och mutter, tunnplåtsprodukter och ett brett kvalitativt byggprogram. Swebolt tillhandahåller c:a 34000 artiklar som lagerförs och/eller tas hem mot beställning.

Vill du bli kund?

Ring 08-792 64 60 så berättar jag mer om våra produkter.