Inspirationsdagen 100% Verkstad

SFVF och Motormagasinet bjöd den 14 oktober in till 100 procent Verkstad på Solvalla. Infoflex Data fanns på plats tillsammans med ett 20-tal utställare och ca 300 personer för att ta del av aktuell information för bilverkstäder, mingla och nätverka med branschfolk.

De nya kraven på bilverkstäder ställer allt högre krav på att ha IT-stöd för att jobba effektivt och enligt de nya direktiven. Därför är det självklart för oss att delta på denna typ av branschträffar och presentera INFOFLEX FORDON samt andra lösningar som vi erbjuder verkstäder, säger Stefan Larsson.

Från innehållet på scenen:
  • Bo Ericsson på SFVF informerade om arbetet med att utforma en “branschstandard” man kallar Godkänd Bilverkstad.
  • ARN var på plats och informerade om den allt större betydelse de fått när det gäller att lösa tvister mellan konsumenter och företag, till exempel bilägare kontra bilverkstäder/bilhandlare.
  • Max Rosengren SP Sveriges Tekniska forskningsinstitut informerade om Gasbilar och säkerhet på verkstan.
  • Christer Liljenberg, ordförande för Sveriges Bildelsgrossisters Förening informerade om framtiden kring uppkopplade bilar och vad det innebär för verkstäder och bilägare.
  • Skatteverket vill införa personalliggare för bilverkstäder och Ulf Stefansson, Fordonsjurist på SFVF informerade om vad som är aktuellt i detta ämne.
  • Håkan Odén, Texas Instruments gav en inblick i teknikutveckling gällande elektronik, säkerhet och självkörande bilar.

 

100pro-2 100pro-1100pro-3

 

För mer information, klicka här.