MC-mässan 2015

Vi var självklart på plats på årets MC-mässa för att kolla in nyheter, träffa kunder och samarbetspartners.

Det är en positiv vind för mc-branschen, där MCRF konstaterat att olyckstalen gått ned under 2014, antalet körkort har ökat och försäljningen gick uppåt. Det märks också att det kommer mycket nya modeller för de flesta märken. Motorcyklarna ökade med 7,4 procent och mopederna med 11,1 procent.

På mässan kunde man också provköra en del hojar och se en häftig mc-show.

Läs om våra lösningar för MC-branschen.

Lite axplock från mässan

Kawasaki – monster
Kawasaki H2R väckte en hel del intresse och hamnade definitivt på många bilder. Detta är Sveriges enda exemplar och det är prissatt till 455 000 kronor. Då får man 300 hästkrafter men vill man inte köra på bana så gäller gatversionen H2.

Suzuki – racer och mycket mer
I Suzukis monter kunde man se deras stora utbud inom MC, ATV, Cross och Marin. En hoj som drog många blickar var Suzuki GSX-RR. Man hade lyckats få visa upp Randy de Puniets GSX-RR hoj.

KTM – Elmotorcykel
Ett slag för mer miljövänligt åkande stod KTM för sin eldrivna motorcykel. Med ett batteri på 30 kg har man en liten motorcykel i 125 cc klassen. Här byter KTM:s personal till nytt batteri.

Victory och Indian – glidarens paradis
De som letade efter coola glidare kunde frossa i Polaris monter som visade både Victory och Indian som har många sköna modeller.

Datatag – stöldskydda din hoj
Ett drag för att minska mc-stölderna kan vara att investera i Datatag som Crimestoppers marknadsför i Sverige. Försäkringsbranschen står bakom och flera aktörer minskar eller reducerar helt självrisken på märkta fordon. Polisen kan enkelt identifiera upphittade fordon bl.a. med hjälp av märkningen som endast syns med ultraviolett ljus.

Honda
Honda visade upp senaste nyheterna i sin rödinspirerade monter med ett stort utbud och självklart Gold Wing som pricken över i.