Godkänd Verkstad

Godkänd bilverkstad

När TV-programmet Kalla Fakta år 2014 granskade bilverkstäder avslöjades fusk, felaktiga arbeten och en kundservice som var under all kritik. På grund av detta togs bransch­­överenskommelsen Godkänd Bilverkstad fram. Den fungerar som ett komplement till Kontrollerad Bilverkstad för att undvika ett myndighetsingripande. Överenskommelsen är ett hjälpmedel för att utföra fackmässiga servicearbeten och reparationer på person- och transportbilar inom vissa ramar.

Godkänd Bilverkstad syftar till att göra branschen mer rättvis och gynna de verkstäder som håller standard, samtidigt som Motorbranschens Riksförbund och Sveriges Fordonsverkstäders Förening vill klämma åt de som använder sig av svart arbete. Framförallt ska kunden kunna känna trygghet i sin verkstad med hjälp av ett intyg.

Frågor och funderingar i och med de nya riktlinjerna har väckts och en del förvirring är förståelig! Vi har granskat bestämmelserna, vad de innebär, vem som påverkas och hur detta kommer att gå till, och sammanfattat allt i en artikel kring just Godkänd Bilverkstad.